Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Projekt „YOUTH WORK and YOUTH WORKERS across EUROPE “

Proteklog tjedna bili smo na projektnom sastanku u Sofiji kao partneri na projektu pod nazivom „YOUTH WORK and YOUTH WORKERS across EUROPE – good examples from practice about volunteering, employment, education and training”. Partneri na ovom projektu su udruge mladih diljem Europe: National Youth Card Association iz Sofije – koordinator projekata, National Association of Youth Workers (NAPOR) iz Srbije, National Youth Council iz Italije, Association of Estonian Open Youth Centers iz Estonije, UNESCO Youth Club of Thessaloniki, Grčka, MOBIN iz Slovenije, Polish Youth Project Association iz Poljske, APPJUVENTUDE Portugal  i Hrvatski ferijalni i hostelski savez. Glavna ideja projekta jest istražiti, opisati i razmijeniti primjere dobre prakse koje se odnose na ​​rada s mladima u različitim zemljama projektnog partnerstva kako bi se osigurali sinkronizirani podaci te pristup obrazovanju i osposobljavanju mladih radnika.

Glavni ciljevi projekta su:

  1. Detaljno istražiti različite prakse volontiranja, zapošljavanja, obrazovanja i osposobljavanja mladih u različitim europskim zemljama;
  2. Razmjerna primjera dobrih praksi obrazovanja i osposobljavanja za mlade u okviru zemalja unutar partnerstva;
  3. Istražiti mogućnosti provedbe zajedničkih obrazovnih programa za mlade u okviru partnerstva;
  4. Razviti mreže podrške za razmjenu informacija i iskustava u vezi rada s mladima;
  5. Unaprijeđenje tnerskih organizacija u upravljanju projektima, postizanju zajedničkih ciljeva i rezultata isiguravanju kvalitete procesa.

Budućnost Eurpe trebala bi se graditi na zajedničkoj perspektivi i zajedničkom uvjerenju da će se okupljanjem svima nama biti bolje /Bijela knjiga o budućnosti Europe, 2017/. Ova rečenica naglašava da bi se projekt trebao biti proveden transnacionalno, jer imamo različito iskustvo i znanje o radu s mladima u različitim partnerskim organizacijama. Skupit ćemo te resurse, učit ćemo jedni od drugih, pomnožit ćemo dobre prakse. Najvažnije je da ćemo na kraju projekta sinkronizirati obrazovne programe za mlade radnike, dijeliti dobre prakse svakodnevnog rada s mladima i okupiti ih u jednom dokumentu.