Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Hostel Samobor je smješten u centru grada Samobora, samo desetak minuta pješice od autobusnog kolodvora.

Hostel Samobor je idealan za goste koji vole aktivan odmor i boravak u prirodi (planinarenje, biciklizam u samoborskom i žumberačkom gorju), sportaše i pripreme za sportaše te maturalce. Nasuprot hostela nalazi se prekrasan park sa šetnicom uz potok Gradnu gdje se ljeti nalazi bazen sa pratećim sportskim i ugostiteljskim sadržajima, a kako je Samobor stari obrtnički grad moguće je organizirati obilaske starih obrtničkih radionica u samom središtu grada.

Vrste soba: dvokrevetne, četverokrevetne, šesterokrevetne i deseterokrevetne sobe sa zajedničkom kupaonicom.

Info ukratko:

  • Centralna lokacija
  • Zajednička kuhinja
  • Prostor za druženje
  • Seminarska dvorana kapaciteta 60 sjedala
  • Besplatan WiFi
  • Recepcija je otvorena od od 7 do 22 sata

– hostel je otvoren tijekom cijele godine –

O destinaciji:

Samobor je prekrasan mali grad u neposrednoj blizini Zagreba (20 km), uz granicu sa Slovenijom (5 km). Njegov šarm, lijepa šetališta u samom gradu, zaštićene šume na obodnici grada te gurmanski specijaliteti poznatih samoborskih restorana privlači veliki broj posjetitelja. Svakog tjedna, a naročito vikendom, Samobor posjeti više tisuća posjetitelja.

Samobor je jednako privlačan i ljeti i zimi, u proljeće ili jesen jer uz atraktivnu arhitekturu nudi brojne mogućnosti aktivnog odmora i rekreacije u okolnim šumama i planinama. Žumberak i Samoborsko gorje isprepleteni su mrežom planinarskih putova, a ljubitelji biciklizma uživat će u novim biciklističkim rutama.

Lokacija hostela

HI Hostel Samobor