Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

Projekti

HI Croatia projekti

Naši projekti usmjereni su na promicanje omladinskog turizma i vrijednosti hostelinga.
Naši projekti usmjereni su na promicanje omladinskog turizma i vrijednosti hostelinga (razvoj osjećaja poštovanja i skrbi za kulturne, civilizacijske i prirodne vrednote Hrvatske i drugih zemalja; promicanje svih oblika upoznavanja, druženja i suradnje mladih bez ikakvog podvajanja na političkoj, rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, kulturnoj ili spolnoj osnovi; stvaranje trajnih navika mladih za sudjelovanjem u turističkim, volonterskim, edukativnim i radnim programima putovanja), participaciji mladih različitih mogućnosti i iz različitih krajeva u aktivnostima namijenjenih mladima, poticanju volonterstva, provođenju različitih istraživanja, naročito trendova u omladinskom turizmu i putovanju studenata i mladih u Hrvatskoj, razvoju usluga informiranja i savjetovanja putem naših medijskih proizvoda i sl.

Posljednjih godina proširujemo naše projekte i partnerstva na kreiranju edukativnih programa namijenjenih školama i podrške u poduzetničkim aktivnostima na području omladinskog turizma.

Našim projektima želimo dati pozitivan doprinos u razvoju mlade osobe ali isto tako doprinositi razvoju zajednice i društva u kojemu djelujemo.

Projekte provodimo u suradnji i partnerstvu s organizacijama civilnog društva iz Hrvatske i inozemstva, stručnim institucijama i specijaliziranim agencijama te državnim i lokalnim vlastima.

Projekti kojih smo mi nositelji provodimo uglavnom na nacionalnoj razini uključujući mlade iz različitih krajeva Hrvatske.
Vrlo često surađujemo sa organizacijama iz inozemstva i sudjelujemo kao partneri u međunarodnim projektima čime omogućujemo mladima iz Hrvatske iskustvo rada u međunarodnom okružju i stjecanje novih poznanstava s mladima iz različitih zemalja.

Provedba naših projekata omogućena je donacijama i nesebičnim volonterskim angažmanom brojnih mladih volontera.

Izražavamo stoga iskrenu zahvalnost svima koji su nam pomagali i time dali doprinos ideji razvoja omladinskog turizma i putovanja u Hrvatskoj.

Ako i vi vjerujete u pozitivan doprinos putovanja i kvalitetnog korištenja slobodnog vremena mladih osoba kroz programe neposrednog susreta, rada i druženja mladih iz različitih krajeva Hrvatske i svijeta javite nam se na info@hicroatia.com.