Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

HI Hostel Veli Lošinj smješten je na tri kata simpatične austrijske vile izgrađene 1889. godine u samom centru naselja, tik do mora.

Predivna vanjska terasa s TV ekranom, internetski kutak i self-servis restoran čekaju svakog gosta, a goste u ponudi očekuje i niz sportsko-rekreativnih aktivnosti van hostela.

Vrste soba: dvokrevetne, trokrevetne, četverokrevetne, peterokrevetne i šesterokrevetne s umivaonicima ili zajedničkom kupaonicom.

Info ukratko:

  • Centralna lokacija uz more
  • Terasa
  • Restoran
  • TV dvorana
  • besplatan WiFi
  • najam bicikala
  • recepcija otvorena 24 sata u sezoni

– hostel je otvoren od 1.5.do 31.10. –

O destinaciji:

Veli Lošinj nalazi se otoku Lošinju, a iako bi ime sugeriralo da se radi o većem mjestu, zapravo se radi o malenom i naselju. Najveće naselje na otoku zove se Mali Lošinj.

Smješten u malenoj uvali iupodnožju brda Sv. Ivan,  Veli Lošinj upast će vam u oko zbog šarenih fasada starih kuća stisnutih u luci, ispred kojih se naguravaju brodice i sve zajedno čine šarmantnu razglednicu.

Uske uličice skrivaju raskošne vile u pozadini, nekoć u vlasništvu kapetana, brodovlasnika i bogate gospode.  U tim vrtovima je kroz stoljeća prikupljeno 80-ak vrsta različitog bilja, dok u parku ispred današnjeg lječilišta ima čak dvjesto botaničkih vrsta.
U samom centru nalazi se Lošinjski edukacijski centar o moru. U lošinjskom akvatoriju obitava populacija dobrih dupina pa je u svrhu zaštite njih i drugih ugroženih i rijetkih vrsta osnovan i rezervat za dupine.

U neposrednoj blizini smještena je mala ribarska ličica Rovenska koja plijeni pažnju svojom šljunčanom plažom, ribarskom atmosferom i lokalnom tradicijom života na moru.

Na Lošinju možete isprobati i vožnju malom podmornicom, zabavljati se u vodenom parku ili pak biciklirati duže obale.

Lokacija hostela

HI Hostel Veli Lošinj

Cjenik

periodnoćenje s
doručkom
noćenje s
doručkom
(dvokrevetna soba)
01.-31.05.01.-31.10.115,00260,00
01.-30.06.01.-30.09.130,00310,00
01.07.-31.08.160,00380,00

* Svi su gosti hostela upisom u knjigu gostiju osigurani. Osiguranje je uključeno u cijenu.

* PDV je uračunat u cijenu.

 * Turistička pristojba nije uračunata u gore navedene cijene noćenja: razdoblje 1.4. – 30.9. iznosi 10,00 kn, za razdoblje od 1.10. – 31.3. turistička pristojba iznosi 8,00 kn

– ukoliko je boravak organiziran od školske ustanove, grupa je oslobođena plaćanja turističke pristojbe uz predočenje potvrde s pečatom ustanove
– djeca do 12 godina oslobođena su plaćanja TP

– gosti od 12 do 29 godina plaćaju 50% iznosa TP (popust koji ostvaruju članovi HFHS-a i Hostelling Internationala) 

POSEBNI GRUPNI UVJETI:
Za grupe vrijede posebni popusti i uvjeti.

DODATNI OBROCI:
Ručak: cijena na upit u hostelu
Večera: cijena na upit u hostelu
– ručak i večera su organizirani u omladinskom restoranu u neposrednoj blizini hostela!

NAPOMENA:

Cijena noćenja odnosi se na članove HFHS-a, Hostelling Internationala, odnosno drugih hostelskih asocijacija članica Hostelling Internationala.

Godišnje članstvo možete ostvariti na licu mjesta u hostelu, u svim ostalim omladinskim hostelima HFHS-a ili putem online prijavnice.

Cijena godišnjeg članstva iznosi 60,00 kn.

Alternativno, u hostelu možete odabrati i jednodnevno članstvo, tzv. “welcome naljepnicu”, koju dobivate za svako noćenje. Uz prvu “welcome naljepnicu” dobivate HI iskaznicu na čiju poleđinu se lijepe naljepnice. HI iskaznica sa 6 prikupljenih ‘welcome naljepnica’ vrijedi kao jednogodišnje Hostelling International članstvo i vrijedi u svim HI hostelima širom svijeta.

‘Welcome naljepnicu’ možete dobiti u svakom HI hostelu.

Cijena jedne ‘welcome naljepnice’ iznosi 10,00 kuna.

Za grupe od 10 i više osoba postoji grupna hostelska iskaznica koja košta 240,00 kn i koja glasi na fizičku osobu (nastavnika, pratitelja, vodiča i sl.).