Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

HI Hostel Veli Lošinj smješten je na tri kata simpatične austrijske vile izgrađene 1889. godine u samom centru naselja, tik do mora.

Predivna vanjska terasa s TV ekranom, internetski kutak i self-servis restoran čekaju svakog gosta, a goste u ponudi očekuje i niz sportsko-rekreativnih aktivnosti van hostela.

Vrste soba: dvokrevetne, trokrevetne, četverokrevetne, peterokrevetne i šesterokrevetne s umivaonicima ili zajedničkom kupaonicom.

Info ukratko:

  • Centralna lokacija uz more
  • Terasa
  • Restoran
  • TV dvorana
  • besplatan WiFi
  • najam bicikala
  • recepcija otvorena 24 sata u sezoni

– hostel je otvoren od 1.5.do 31.10. –

O destinaciji:

Veli Lošinj nalazi se otoku Lošinju, a iako bi ime sugeriralo da se radi o većem mjestu, zapravo se radi o malenom i naselju. Najveće naselje na otoku zove se Mali Lošinj.

Smješten u malenoj uvali iupodnožju brda Sv. Ivan,  Veli Lošinj upast će vam u oko zbog šarenih fasada starih kuća stisnutih u luci, ispred kojih se naguravaju brodice i sve zajedno čine šarmantnu razglednicu.

Uske uličice skrivaju raskošne vile u pozadini, nekoć u vlasništvu kapetana, brodovlasnika i bogate gospode.  U tim vrtovima je kroz stoljeća prikupljeno 80-ak vrsta različitog bilja, dok u parku ispred današnjeg lječilišta ima čak dvjesto botaničkih vrsta.
U samom centru nalazi se Lošinjski edukacijski centar o moru. U lošinjskom akvatoriju obitava populacija dobrih dupina pa je u svrhu zaštite njih i drugih ugroženih i rijetkih vrsta osnovan i rezervat za dupine.

U neposrednoj blizini smještena je mala ribarska ličica Rovenska koja plijeni pažnju svojom šljunčanom plažom, ribarskom atmosferom i lokalnom tradicijom života na moru.

Na Lošinju možete isprobati i vožnju malom podmornicom, zabavljati se u vodenom parku ili pak biciklirati duže obale.

Lokacija hostela

HI Hostel Veli Lošinj