Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Volontiraj u HI Croatia hostelima

Nakon duge izolacije sve što želiš je družiti se ljudima i putovati? Biti aktivan i na suncu? Proširiti vidike te doprinijeti osnaživanju turizma mladih na Jadranu? Postani naš HOSTelling volonter!

TKO JE HOSTelling volonter? Mlada osoba (od 18 do 30 godina) u potrazi za nezaboravnim osobnim iskustvom i doživljajem, čijim će doprinosom naš hostel i zajednica koju posjećuje imati koristi, a njemu će se pružiti prilika za neposredno upoznavanje ljudi, nove destinacije i njezine kulture.  Volonter će također imati priliku steći nove vještine i iskustva kroz boravak u hostelu i kontakt s gostima, upoznati običaje i jezik, kulturu i tradiciju te sudjelovati u mobilnosti mladih.

Koji je zadatak HOSTelling volontera? Tvoj zadatak bit će asistiranje HI Croatia osoblju u svakodnevnim zadacima u radu hostela, informiranje i animiranje gostiju HI hostela (od rekreacije i društvenih igara, odlaska na plažu i zajedničkih izleta ili razgledavanja grada…). Kroz komunikaciju s posjetiteljima HI hostela davat ćeš smjernice i informacije o pravilima boravka u hostelu, bit ćeš pomoć i podrška gostima u organizaciji prijevoza, izleta, noćnih izlazaka, osmišljavanje zabavnog sadržaja za grupe mladih i sl.

Gdje mogu volontirati? Izaberi grad za volontiranje na jednoj od atraktivnih destinacija u Puli, Velom Lošinju, Rijeci, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku, a HI Croatia tim će te pripremiti za volontiranje, osigurati ti smještaj i prehranu, te refundirati troškove tvoje putne karte.

Gdje se mogu prijaviti? Pošalji na email mia@hicroatia.com motivacijsko pismo koje će sadržavati tvoje podatke i Skype kontakt, lokaciju HI hostela u kojem želiš volontirati i termin od minimalno 2 tjedna kada želiš volontirati (bilo koji termin od 01.7.- 30.9), a mi ćemo ti se uskoro javiti povratno s terminom za Skype razgovorom.

HOSTelling volontiranje je prilika za stjecanje znanja koja ti mogu pomoći u razvoju vlastitih poduzetničkih ideja, ideja u području hospitality sektora, nadogradnji poznavanje rada u turističkoj djelatnosti, upoznavanju tvojih vršnjaka te razvijanju brojnih poznanstava.