Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

HI Hostel Zadar smješten je uz more, 20-ak minuta lagane šetnje od centra, u Turističkoj zoni Borik. Zbog ogromnog smještajnog kapaciteta, dvorana i igrališta idealan je za grupe. Posebno popularan među udrugama, sportskim klubovima i školama. HI Hostel Zadar prilagođen je osobama s invaliditetom.

HI Hostel Zadar ima restoran i kafić s vanjskom terasom, višenamjensku dvoranu za održavanje seminara, sastanaka i radionica, prostor za prtljagu, besplatan WiFi, sportsko igralište, praonicu rublja i parkiralište.

Vrste soba: dvokrevetne, trokrevetne, četverokrevetne, peterokrevetne, šesterokrevetne i osmokrevetne s privatnom ili zajedničkom kupaonicom.

Dolazite li s autobusnog kolodovra, morate se ukrcati na autobus broj 5.

Info ukratko:

  • Lokacija uz more
  • Terasa
  • Restoran/bar
  • TV dvorana
  • Sportsko igralište
  • Dvorana za sastanke
  • besplatan WiFi
  • besplatan parking za goste
  • najam bicikala
  • recepcija otvorena od 7 do 23 sata

Iako hotel nema recepciju otvorenu 24 sata, ukoliko najavite dolazak van radnog vremena, moći ćete ući u hostel.

– hostel je otvoren tijekom cijele godine –

O destinaciji:

Pozdrav Suncu i Morske orgulje stavile su Zadar definitivno na kartu must-see mjesta u Hrvatskoj, dodavši modernu notu  3000 godina starom gradu.

Zadar kontinuirano postoji kao naselje još od pred-antičkog doba i stoljećima je bio glavni grad Dalmacije.  Danas je peti najveći grad u Hrvatskoj koji nudi ugodan život lokalcima, ali i turistima.

Zadarska glavna ulica Kalelarga i riva gdje su smještene Morske orgulje i Pozdrav suncu najturističkiji su dijelovi grada, prepoznatljivog svima i po crkvi svetog Donata iz 15. stoljeća.

Orson Welles je rekao kako je zalazak sunca u Zadru najljepši na svijetu kad sunce zalazi iza prekrasnog arhipelaga malenih otočića Kornata.

U blizini Zadra nalaze se nacionalni parkovi Plitvička jezera, Paklenica, Kornati i slapovi Krke, lako je doći do Galešnjaka, otoka u obliku srca, ali i rodnog sela najvećeg hrvatskog znanstvenika Nikole Tesle.

Ljetne manifestacije poput Zadarskog maratona, urbanog festivala supkultura – Zadar snova te obližnjih glazbenih festivala u Tisnom i na Obonjanu stvorile su od Zadra poželjnu destinaciju za mlade.

Lokacija hostela

HI Hostel Zadar