Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Planiraj putovanje u inat koroni

Iako bi tvoja putovanja u domaće destinacije ili europske i svjetske metropole ove godine mogla ostati samo na planiranju od sastavljanja dobrog plana ipak ne trebaš odustati. Dobro planiranje pola je posla, a ako si uistinu dobro isplanirao tvoj će plan putovanja biti provediv u bilo kojem trenutku.

Upravo iz tog razloga donosimo ti osam jednostavnih savjeta na što bi svakako prilikom planiranja trebalo pripaziti. Pa krenimo redom:

  1. PLANIRAJ POMNO – cijeli svoj plan stavi “na papir”, pri odabiru datuma prati savjete, prijedloge i predviđanja epidemiologa i nadležnih institucija. Provjeri što te na putu čeka, koja ćeš prijevozna sredstva koristiti, a svakako provjeri i kakva je vremenska prognoza za destinaciju u vrijeme kada ju planiraš posjetiti. Napravi popis potrebnih stvari (manje je više), ali još važnije pripremi popis i plan izleta – napravi svoj osobni itinerar.
  2. ISKORISTI VIRUTALNE ŠETNJE – upoznaj destinaciju prije polaska. Brojne destinacije, muzeji, parkovi pa čak i cijeli gradovi ili otoci danas nude virtualne šetnje u kojima se možeš upoznati s destinacijom te unaprijed odlučiti na što ćeš obratiti više pažnje, a što ti je ipak dovoljno vidjeti samo virtualno.
  3. Osim toga, za one kojima je draža knjiga i čitanje, NABAVI TURISTIČKI VODIČ – za sve destinacije postoje turistički vodiči koji će te odlično pripremiti za posjet i upoznavanje novih sredina.
  4. ISKORISTI AKCIJE – u želji i potrebi da privuku goste mnogi će hoteli, hosteli, putničke agencije, avio kompanije i drugi ponuditi različite akcije, popuste, ponude i pakete. Prati web starnice i društevene mreže, iskoristi pogodnosti koje ti se nude i putuj po prihvatljivijim i nižim cijenama.
  5. REZERVIRAJ SMJEŠTAJ S MOGUĆNOŠĆU OTKAZIVANJA  – iako planiraš putovanje na koje zaista i želiš otići ipak budi oprezan. Kako se situacija oko pandemije Covid-19 mijenja iz dana u dan dobro je rezervirati smještaj koji nudi mogućnost otkazivanja. Ako pak platiš depozit koji ti neće biti vraćen, nije kraj svijeta, naprotiv, brojni iznajmljivači će ti ga ponuditi kao voucher za iduće putovanje.
  6. DRŽI SE OTVORENIH PROSTORA – u trenutnoj situaciji svi predlažu držati se otvorenih prostora. Brojne su znamenitosti na otvorenom, botanički i zoo vrtovi, muzeji, dvorci, parkovi, rijeke, jezera, planinske staze…priroda skriva ljepote koje treba posjetiti i vidjeti, a druženja i partiji u manjoj ekipi na otvorenom poseban su doživljaj.
  7. U destinaciji UNAJMI BICIKL, e-scooter ili neko drugo prijevozno sredstvo kojim ćeš se jednostavno i brzo kretati gradom, a ujedno ćeš držati prijeko potrebnu socijalnu distancu. Unaprijed provjeri cijene i dostupnost istih.
  8. SKINI APLIKACIJE koje ti na putu mogu biti od koristi kao što su Google maps, online mapa destinacije, virtualni vodiči, prijedlozi i recenzije restorana, rječnik i prevoditelj, vremenska prognoza i tome slično. Ništa ti od aplikacija neće biti na odmet.

Nakon što si sve dobro isplanirao ne preostaje ti drugo nego spakirati kofer i čekaj povoljan trenutak kada ćeš ga zgrabiti, ukrcati se u neko prijevozno sredstvo i krenuti na put. Sretno i uživaj!