Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

Zadar

PROGRAM “Slika, slika, sličica….Kornati, Krka, Telašćica”

Fotoaparat u ruke i pravac Zadar. Plitvice, Kornati, Krka, Paklenica i Sjeverni Velebit nacionalni su parkovi na koji  sat udaljeni od Zadra. Telaščica, Vransko jezero i Velebit su parkovi prirode također na stotinjak kilometara udaljenosti od centra Sjeverne Dalmacije. Radionice i stručna vođenja otvorit će nam čula za nova iskustva i znanja o prirodi i prirodnim fenomenima.  Prekrasne fotografija zaštićene prirode, poneke ptice ili leptira, uz još bezbroj ovjekovječenih trenutaka čarobnog Zadra i druženja sa prijateljima, na kraju dana, u hostelu, prebacit ćemo na računalo i ponovno doživjeti ljepote Hrvatske uhvaćene okom vlastite kamere.

U centru grada šetat ćemo perivojima, sakupljati biljke, saditi cvjetnice u proljeće, čuti mnoge nama nepoznate informacije i korisne savjete o biljkama. Nakon zalaska sunca za koji kažu da je najljepši na svijetu prisustvovat ćemo koncertu Morskih orgulja te dojmljivoj igri svjetlosti instalacije Pozdrav suncu.

I konačno kada dođemo kući, krenemo prepričavati obitelji i prijateljima svoj doživljaj, sjetit ćemo se da na fotoaparatu imamo zabilježene trenutke radosti i čuđenja. Uh, sreća, jer i onako će nas gledati sa nevjericom (?!), kao da to sve nije moguće doživjeti u nekoliko dana.

PROGRAM “Što je AΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑ?”

ρχαιος na grčkom znači star, a λόγος  riječ.  Arheolozi su, zamislite, bili glumci specijalizirani za uloge temeljene na starim legendama i pričama, odnosno mitovima.
Arheolozi su od pripovjedača postali znanstvenici koji pomažu tumačenju ljudske povijesti temeljem materijalnih ostataka za kojima neumorno tragaju. Zahvaljujući Indiana Jonesu, njihov mukotrpan, prašnjav, ali uzbudljiv posao pretvorio se u čarobni adrenalinski trenutak pronalaska ukletog hrama, kristale lubanje, izgubljenog kovčega……

Pravi grad za arheološka otkrića je Zadar. Posjetit ćemo Arheološki muzej u Zadru, otići na arheološki lokalitet u okolici grada te uz asistenciju stručnog suradnika vidjeti kako se vrše arheološka istraživanja. Posjetit ćemo Sveučilište u Zadru,  odnosno njegov najstariji Odjel za arheologiju, možemo intervjuirati studente arheologije, zašto ne? Možda budemo imali sreće upoznati na samom fakultetu, među uglednim imenima hrvatske arheologije, hrvatskog Indiana Jonesea.
Spomenička baština grada je svjetskog značaja, od Rimskog foruma do moćnih bedema. Razgled grada otkrit će nam glavne atrakcije, a po vlastitom izboru možemo više pažnje posvetiti onom spomeniku koji nas najviše fascinira.

Danas najmodernija atrakcija grada, uz Morske orgulje, Pozdrav suncu sadrži dio Kalendara Sv. Krševana koji datira još od 1292. god., fantastičan spoj prošlosti i sadašnjosti, a nama izazov da ispričamo priču kakvu su nekoć pričali drevni arheolozi.ma želimo saznati .

Putovanje je moguće kreirati  prema izboru grupe, u trajanju od jednog do pet dana sa posjetama, razgledima i izletima prema izboru učenika i profesora.

Preporučujemo smještaj u hostelu ZADAR na bazi punog pansiona za učenike i profesore u pratnji grupe, animaciju u hostelu, asistenciju turističkog pratitelja, hostelsku iskaznicu za grupu, osiguranje učenika. Organizaciju putovanja možete s povjerenjem prepustiti nama.