Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

Rijeka

PROGRAM “Od brodice …do tankera”

Latinska uzrečica  „Ploviti je potrebno, a živjeti nije“ odaje duh ovog grada od samih početaka.

Na našoj obali Jadranskog mora, već najdavniji stanovnici postizali su i njegovali zapažena brodograditeljska umijeća gradeći ratna i trgovačka plovila kakvima je teško bilo naći premca diljem ondašnjeg svijeta. Priča o brodogradilištu 3. Maj koju svakako trebate čuti upravo na licu mjesta u Rijeci, započinje jos 1892. godine. Od barke do tankera, priča i proizvodnja traju do današnjih dana.

Cure koje ne maštaju ploviti morima ili graditi brodove oduševit će se pričom o Karolini Riječkoj koja je također vezana za brodovlje i pomorce.

Znate li da je prema projektima Britanca Roberta Whiteheada i Hrvata Ivana Luppisa u Rijeci  1866. godine proizveden prvi torpedo. Kao svjetski raritet i danas postoji lansirna rampa za torpedo.

Morčići – riječki moretti – jedan su od najpoznatijih simbola grada Rijeke. Riječ je o tipičnom nakitu koji su za zaštitu od crnoga zla nosili ribari, sinovi jedinci i pomorci.

Mnoge su neočekivane priče i činjenice zbog kojih treba doći u Rijeku, osjetiti duh pomoraca i brodograditelja kojim odiše ovaj grad.

PROGRAM “Ljube se more i gore”

Grad Rijeka gotovo je idealnog zemljopisnog položaj, ono što nudi prava je rijetkost. More i otoci na dohvat ruke otkrivaju nam sve tajne Mediterana. Krk, nadomak Rijeci, oduševit će nas ljepotom, bogatom povijesti i prvim pisanim tragovima Hrvata. Od Krka za samo desetak minuta vožnje trajektom dolazimo na Cres, naš najveći otok poznat po slatkovodnom jezeru Vran. Kratka vožnja trajektom sa Cresa nas dovodi u Istru, te možemo posjetiti Park prirode Učka. Ponovni povratak u civilizaciju dovodi nas u Opatiju. Predivna priroda, parkovi, stare austrougarske vile, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta u ovaj predivan grad. Od Opatije do Rijeke kratka je vožnja. Rijeku, grad pomoraca, studenata i maškara upoznat ćemo lako, što sami što uz pomoć stručnog vodiča. Prošetat ćemo Korzom, popeti se na Trsat i saznati priče od Karolini Riječkoj, Sv. Vidu zaštitniku grada, nastanku torpeda, … Nadomak Rijeke sjaji još jedan biser, Gorski Kotar koji nudi očuvana šumska područja, skrovite doline, bistre rijeke i jezera, nacionalni park Risnjak i tko zna još kakve ljepote. Otkrijte zajedno sa nama Rijeku, grad u kojem se ljube more i gore.

Putovanje ćemo kreirati  prema izboru grupe, u trajanju od jednog do pet dana sa posjetima, razgledima i izletima prema izboru učenika i profesora.

Preporučujemo smještaj u hostelu Rijeka  na bazi punog pansiona za učenike i profesore u pratnji grupe, animaciju u hostelu, asistenciju turističkog pratitelja, hostelsku iskaznicu za grupu, osiguranje učenika. Organizaciju putovanja možete s povjerenjem prepustiti nama.