Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

6 razloga zašto bukirati smještaj u HI hostelima

Hi hosteli u Hrvatskoj dio su međunarodnog saveza Hostelling International (HI), organizacije koja postoji još od 1932. godine, a koja ujedinjuje hostelske saveze diljem svijeta. U Hrvatskoj djeluju od 1953. kao Ferijalni savez Hrvatske, kasnije preimenovan u Hrvatski ferijalni i hostelski savez koji je nudio smještaj u omladinskim hostelima. Prva putovanja mnogih  mladih osoba bila su upravo preko HFHS-a i njihovih hostela.

U 2018. godini organizacija se tržišno rebrendirala u HI Croatia.

Zašto biste odabrali
HI hostel?

1.

HI hosteli postoje diljem svijeta. HI hostels je najveća međunarodna članska organizacija s više od 3,7 milijuna korisnika koja nude mnogo benefita onima koji za svoje putovanje odaberu smještaj u hostelima u mreži.

Čak 4000 hostela od Australije preko Kube do Hrvatske su u mreži HI Hostela, a  članstvo u organizaciji znači i 10% popusta kod rezervacije hostela u pojedinim državama, što možete provjeriti tu.

2.

Hi Hosteli ponose se prihvatljivim cijenama smještaja te spadaju u kategoriju „budget“ putovanja dostupnim i onima niže platežne moći. Ne trebate plaćati previše za svoj boravak, ionako ćete većinu vremena provesti vani istražujući destinaciju.

3.

Popusti za članove Hostelling Internationala su drugi bitan razlog.

Tko ne voli popuste? Različiti oblici sniženih cijena vrijede za HI članove od putovanja, zabave, muzeja ili prehrane. Tako da kad putujete svijetom, uvijek uza sebe imajte našu člansku iskaznicu. Ovdje kliknite za popis benefita diljem svijeta, a kod nas možete izvaditi iskaznicu. Ovdje provjerite kako.

4.

HI hosteli prihvaćaju sve ljude, bez obzira na narodnost, rasu, spol, jezik, vjeru, političko ili drugo uvjerenje. Upoznat ćete šaroliko društvo iz svih krajeva svijeta, čime ćete proširiti vlastite horizotne i povećati toleranciju prema drugačijima od sebe.

5.

HI hosteli se nalaze na super mjestima.

U mnogim državama, uključujući Hrvatsku, nalaze se na centralnim lokacijama u vrlo popularnim destinacijama poput Dubrovnika, Zadra , Stari Grada na Hvaru ili pak Pule.

Osim toga, HI hosteli se nekad nalaze na zaista posebnim mjestima. Kako vam se sviđa smještaj u  jumbo jetu u Stockholmu , svjetionik u Kaliforniji ili brod u Budimpešti?

6.

Free wifi

U svim hostelima HI Croatia korištenje wifija je potpuno besplatno za sve goste. Posjeduje vlastitih 6 hostela te 6 pridruženih hostela na atraktivnim lokacijama koje su hit u svijetu te strani gosti.

Rezervirajte HI hostel za svoje sljedeće putovanje!