Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

Pula

PROGRAM “Parkovi pričaju o Puli”

Istra, naš najveći poluotok, ima zanimljivu i burnu prošlost punu neobičnih predaja. Pula posebice privlači putnike svojim prirodnim ljepotama i dugom povijesti. No osim legendi i povijesnih građevina Pula i njezina okolica obiluju raznolikim prirodnim bogatstvom. Bez šetnje kroz dobro očuvane i skladno dizajnirane prirodne oaze, Pulu je nemoguće upoznati.   Većina posjetioca Pule će obići Arenu, (najočuvaniji) rimski amfiteatar koji je šesti po veličini u svijetu ili pak Forum iz 1. stoljeća, možda i Zlatna vrata ili antičke bedeme, ali pravi izazov se skriva u perivojima i parkovima Pule. Najveći gradski perivoj Monte Zaro, Mornarički park, stari arheološki park, park pod Arenom  su samo neki od parkova koji skrivaju brojne zanimljive priče spremne da ih sami otkrijete.  Znate li tko je posadio tisućljetne sekvoje u Puli? Gdje se skriva osmerokutni rimski mauzolej?  Koji park ima najraznolikiju floru? Saznajte odgovore na ta pitanja i upoznajte parkove Pule. Da priroda stvarno može ispričati svoju priču uvjeriti ćete se sami u šetnji park šumom Šijana do koje se stiže vijugavim puteljcima svega par kilometara od Pule. Uvjerite se kako je šetnja parkovima i upoznavanje prirode upravo ono što je potrebno da se zaokruži priča o Puli.

PROGRAM “Spojimo sve boje Istre”

Grad Pula privlači putnike svojim prirodnim ljepotama i dugom povijesti. Posjetioci Pule obići će Arenu, rimski amfiteatar, šesti po veličini u svijetu, potom Forum iz 1. stoljeća,  Zlatna vrata i antičke bedeme, a pravi izazov se skriva i u perivojima i parkovima Pule. Okolica grada također obiluje raznolikim prirodnim bogatstvom, stoga povežimo sve boje Istre. Cijeli Istarski poluotok ima zanimljivu i burnu prošlost punu neobičnih predaja sačuvanih kroz generacije, a Istrijani su uspjeli sačuvati i iskonske prirodne vrijednosti svog poluotoka. Zaštita prirodnog bogatstva nepisani je zakon koji je omogućio stanovnicima život. Turizam, poljoprivreda, ribarstvo izvori su života današnje Istre. Prilika nam je kroz poludnevne ili dnevne izlete upoznati sve boje Istre . Crvena je boja zapadne Istre, boja zemlje i vina, siva je boja kamenih gradova unutrašnjosti poluotoka. Bijela je boja Učke, plava boja oplahuje obale dok je zelena boja istarskih šuma i polja.  U najbližoj okolici Pule, atraktivni je Medulin, te najjužniji rt Istre, prirodni rezervat, Rt Kamenjak. U neposrednoj blizini su Fažana i Nacionalni park Brijuni, kojeg danas osim najznačajnijih državnika svijeta posjećuju i popularni glumci te drugi umjetnici. Pazin u središnjoj Istri otkriva najveću istarsku ponornicu. Pazinska jama je najslikovitiji primjer djelovanja prirodnih sila na krški teren Istre. Slikoviti Rovinj, Poreč i znamenita Eufrazijeva bazilika, Zvjezdarnica u Višnjanu, srednjovjekovni gradić Motovun te podno njega Motovunska šuma, koja se prostire duž doline rijeke Mirne najpoznatije je stanište tartufa. Bogata srednjovjekovna prošlost i izgled povezuju Hum i Roč. Ova dva mjesta povezana su Alejom glagoljaša, nizom spomenika postavljenih u  dužini od 3 kilometra koji predstavljaju najstarije hrvatsko pismo. Istra je uistinu paleta prekrasnih boja i doživljaja.

Putovanje ćemo kreirati  prema izboru grupe, u trajanju od jednog do pet dana sa posjetama, razgledima i izletima prema izboru učenika i profesora.

Preporučamo smještaj u hostelu Pula na bazi punog pansiona za učenike i profesore u pratnji grupe, animaciju u hostelu, asistenciju turističkog pratitelja, hostelsku iskaznicu za grupu, osiguranje učenika. Organizaciju putovanja možete s povjerenjem prepustiti nama.