Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

FAQ’s

1. Ulaz u sobu: Od kada do
kada traju prijava i odjava gostiju?

Na dan dolaska, prijava gostiju (check-in) moguća je od 13h, dok je na odlasku potrebno napustiti sobu (check-out) do 10h.

2. Je li posteljina uključena
u cijenu noćenja?

Da, u svim našim hostelima posteljina je uključena u cijenu smještaja.

3. Je li boravišna pristojba
uključena u cijenu smještaja?

Nije, u cijenu smještaja uključen je PDV, međutim boravišna pristojba se obračunava zasebno jer je varijabilna ovisno o sezoni i dobnoj starosti. Članovi HI euro iskaznice plaćaju 50% iznosa boravišne pristojbe.

4. Postoji li Wi-Fi
u hostelima?

U svim našim hostelima dostupan je besplatan Wi-Fi za naše goste.

5. Postoji li parking
u blizini hostela?

Ovisno o hostelu. U Zagrebu, Zadru i Puli moguće je besplatno parkirati u okolici hostela, za sve ostale hostele rado ćemo vam preporučiti opcije parkinga u neposrednoj blizini.

6. Postoje li dobna ograničenja
za boravak u vašim hostelima?

Ne postoje nikakva dobna ograničenja za boravak u našim hostelima.

Osobe mlađe od 16 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe, ili imati potvrdu roditelja ili skrbnika koji odobrava boravak u objektu.

7. Je li dozvoljen boravak
kućnih ljubimaca u vašim hostelima?

Boravak kućnih ljubimaca u našim hostelima nažalost nije dozvoljen. Izuzetak je HI hostel Veli Lošinj gdje su kućni ljubimci dobrodošli uz pridržavanje pravilnika o lijepom ponašanju.

8. Primate li grupe
u vaše hostele?

Svi naši hosteli prikladni su i opremljeni za smještaj grupa.

Za grupe od 10 i više osoba, odobravamo posebne popuste i uvjete.

9. Nudite li obroke
u vašim hostelima?

Većina naših hostela raspolaže vlastitim restoranom gdje je moguće ponuditi uslugu doručka, ručka i večere. Neki od hostela nude samo uslugu doručka, dok pojedini ne raspolažu kuhinjom i restoranom.

No i u tim hostelima moguće je organizirati dodatne obroke u samom objektu, ili u partnerskim restoranima u neposrednoj blizini.

Obroke je potrebno dogovoriti i naručiti unaprijed.

10. Imaju li hosteli kuhinju za
goste (tzv. “Member's kitchen”)?

Naši hosteli ne raspolažu kuhinjama za goste, nažalost nije moguća samostalna priprema hrane i pića, međutim u mogućnosti smo ponuditi ili organizirati obroke za naše goste.

11. Nudite li dodatne usluge i
sadržaje u vašim hostelima?

Ovisno o ponudi hostela, gostima su besplatno ili uz naknadu na raspolaganju usluge, sadržaji i inventar poput grijanja, klime, ventilatora, ručnika, sušila za kosu, glačala, kuhala za vodu, ormarića s ključem, sefova, brošura, karti, društvenih igara i sl.

Pojedini hosteli raspolažu i učionicama te opremljenim seminarskim dvoranama, sportskim terenima i drugim zabavnim sadržajima (stolni tenis, stolni nogomet, igre na žetone…)

Također, za grupe je moguće organizirati i vanjske aktivnosti poput izleta, razgleda grada, posjeta brojnim atrakcijama i znamenitostima, moguće je organizirati razne sportske, zabavne i rekreacijske aktivnosti, transfere i sl.

12. Je li za boravak u
vašim hostelima potrebno članstvo?

Da, za boravak u našim hostelima, kao i svim drugim hostelima diljem svijeta koji pripadaju organizaciji Hostelling International potrebno je članstvo. Članom možete postati i kod same prijave u hostel gdje će vam djelatnici ponuditi više opcija članstva, od dnevnog do godišnjeg

13. Kako postati članom
i koje su cijene?

Individualnu ili grupnu člansku iskaznicu (za 10+ osoba) moguće je izraditi u Glavnom uredu HFHS-a na adresi Savska 5 (9-17h), u bilo kojem od naših hostela, ili elektronski putem naše web stranice.

Cijena individualne članske iskaznice iznosi 10,00 kn (1,33 eur) za djecu do 14 godina te 60,00 kn (7,96 eur) za osobe starije od 14 godina. Cijena grupne članske iskaznice iznosi 240,00 kn (31,85 eur).

Svaka od navedenih iskaznica vrijedi godinu dana od dana izdavanja.

Gosti koji borave u hostelu kraće vrijeme mogu dobiti tzv. “welcome stamp” (jednodnevno, privremeno članstvo). Takvo članstvo vrijedi jedan dan i cijena mu iznosi 10,00 kn (1,33 eur). Pri skupljenih 6 “welcome stamp” markica gost automatski ostvaruje pravo na besplatnu izradu individualne članske iskaznice.

14. Koje su pogodnosti članstva
u HFHS-u (HI Croatia)?

Posjedovanjem članske iskaznice gost ostvaruje mogućnosti povoljnog smještaja u hostelima HFHS-a te u svim drugim Hostelling International hostelima. Odabrani hosteli nude i dodatne popuste za članove.

Mlade osobe od 14-29 godina za cijenu od 60,00 kn (7,96 eur) mogu izraditi i združenu hostelsku i European Youth Card popusnu iskaznicu naziva HI.euro, koja osim na smještaj omogućava i brojne druge popuste i pogodnosti u odabranim partnerskim organizacijama i objektima.

Više informacija o navedenoj iskaznici moguće je pronaći na našoj web stranici.

15. Koji su načini plaćanja smještaja
i ostalih usluga u hostelu?

Plaćanje je moguće u gotovini (isključivo u lokalnoj valuti), elektronskim karticama Visa, Maestro i MasterCard ili putem bankovne transakcije na IBAN HFHS-a.