Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com
Image Alt

Rim autobusom u 5 dana

Izreka kaže: „svi putovi vode u Rim“. Inspirirani tim riječima pripremili smo program za sve koji žele posjetiti ovaj bezvremenski grad koji stoji već preko 2000 godina.

Rim je nekadašnja prijestolnica jednog od najvećih carstava u ljudskoj povijesti, glavni grad jedne od najpoznatijih republika u povijesti i današnji glavni grad države Italije.

Koloseum, Trg Colonne, Bazilika sv. Petra, Sikstinska kapela i država Vatikan samo su neke od svjetskih znamenitosti zbog kojih je i nas „put odveo u Rim“.

Pozivamo Vas da pogledate i nekadašnju luku antičkog Rima: „Ostia Antica“. Poznata je po očuvanosti antičkih zgrada, veličanstvenim freskama i impresivnim mozaicima, te znamenitostima poput : hrama Kapitolijske Trijade, Decumanus Maximus, Dijanine kuće i mnogih drugih.

Na povratku ćemo pogledati i nezaobilazni drevni grad Tivoli u kojem se nalaze Hadrijanova vila i Villa d’Este, uvršteni na listu svjetske baštine UNESCO-a.

A Vi? Da li će i Vas put odvesti u Rim?

Tura Zagreb-Rim-Ostia Antica-Tivoli-Rimini-Zagreb

1.   dan 

Polazak iz Zagreba u 19:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Noćna vožnja kroz  Sloveniju i Italiju s usputnim stajanjima tokom putovanja.

2.   dan 

Po dolasku u Rim sljedeći dan slijedi upoznavanje grada pješice u pratnji stručnog vodiča koje započinjemo od  spomenika antičkog Rima: KOLOSEUM I CARSKI FORUM, RIMSKI FORUM i PALATIN te KAPITOL.

Odlazimo do smještaja gdje ćemo imati kraći odmor. Javnim gradskim prijevozom odlazimo do TRGA NAVONE u čijem se središtu nalazi FONTANA ČETIRIJU RIJEKA- Dunav, Ganges, Nil i Rio della Plata.

Nastavljamo pješice do PANTEONA (najočuvanijeg hrama iz antičkog doba Rima) te zatim do TRGA COLONNE na kojem se nalazi stup MARKA AURELIJA. Nezaobilazni je odlazak do FONTANE TREVI jer izreka kaže „Tko baci novčić u fontanu sigurno će se vratiti u Rim“.

Razgled završavamo na ŠPANJOLSKOM TRGU, popularnom sastajalištu Rimljana kojim dominiraju elegantne zavojite ŠPANJOLSKE STUBE, omiljeni rimski rokoko spomenik. Do noćenja slobodno vrijeme po vlastitom izboru. Predlažemo odlazak u poznatu pizzeriju s živom glazbom „Accademia 90“ s terasom na krovu s predivnim pogledom.

3.   dan 

Nakon doručka odlazimo javnim gradskim prijevozom do najmanjeg grada-države na svijetu – VATIKANA. Unutar zidina nalazi se veličanstvena BAZILIKA SV. PETRA, zadivljujuća SIKSTINSKA KAPELA, VATIKANSKI MUZEJ s egipatskim, grčkim, etruščanskim i rimskim starinama. U povratku zaustavljamo se kod ANĐEOSKE TVRĐAVE koja je dugim podzemnim hodnikom povezana s Vatikanom.

Prelazimo ANĐEOSKI MOST te nastavljamo prema crkvi SANTA MARIJA DEL POPOLO, savršenim primjerom rimske umjetnosti i arhitekture. U blizini se nalazi  VILA BORGHESE, najveća rimska zelena površina s uređenim javnim parkovima, vrtovima, paviljonima, fontanama i kipovima.

Do noćenja nastupa slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za opuštanje, daljnji razgled ili jednostavno odmor.Preporuka je odlazak na vrh KUPOLE CRKVE SV. PETRA do koje možete doći dizalom i šetnjom preko 330 stepenica, a s 132 m visoke lanterne imate se prekrasan pogled na Rim.

Koristeći jednu od specijalnih turističkih autobusnih linija 110 OPEN ILI ARCHEOBUS možete vidjeti još mnogo toga što Rim nudi. Noćenje.

4.   dan 

Doručak. Predlažemo da koristeći javni lokalni prijevoz otputujemo do OSTIE ANTICA – luke antičkog Rima koja se nalazi na samoj mediteranskoj obali na ušću Tibera.

Obilazak parka: DECUMANUS MAXIMUS, KIP BOŽICE, KAZALIŠTE, DIJANINA KUĆA I TERMOPOLJ, MUZEJ U KOJEM SE NALAZI KIP BOGA MITRE, FORUM, KAPITOL (HRAM KAPITOLIJSKE TRIJADE-BOGOVI JUPITER, JUNONA I MINERVA), KUPELJI „SEDAM MUDRACA“, KUĆA KUPIDA I PSIHE, NEPTUNOVE KUPELJI i MITREJ SA ZMIJAMA.

Za putnike koji ostaju u Rimu slobodno vrijeme po vlastitom izboru uz preporuku posjeta muzejima: RIMSKI NACIONALNI MUZEJ (ovdje ćete zasigurno provesti i do par sati), PALAČA I GALERIJA SPADA i KAPITOLIJSKI MUZEJ.

U ranijim večernjim satima vraćamo se u Rim i slijedi slobodno vrijeme. S obzirom na toplu klimu Rima u većem dijelu godine preporučamo zabavu na otvorenom gdje uvijek možete upoznati Talijane i njihov način života. Sigurno ćete se dobro opustiti u poznatim risto barovima u četvrtima Testaccio i Ostiense.

5.   dan 

Doručak. Napuštanje Rima i odlazak do šarmantnog gradića TIVOLI smještenog na slapu rijeke Aniene. U gradiću se nalaze dva poznata mjesta koja su uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a, VILA RIMSKOG CARA HADRIJANA iz 1. St. i raskošna kardinalova vila: VILLA D’ESTE s vodenim parkom iz 16.st.

Nastavak putovanja prema istočnoj obali Italije preko Riminija, Slovenije do Zagreba s usputnim stajanjima.  Dolazak na Autobusni kolodvor Zagreb u ponoćnim satima.

Za grupe kreiramo ponudu na upit.

Cijena uključuje:

Prijevoz autobusom po opisanoj relaciji, 3 noćenja s doručkom u Hostelu/Hotelu, turistički voditelj putovanja, boravišna pristojba, razgled Rima u pratnji stručnog vodiča, organizacija putovanja te jamčevina.

Cijena ne uključuje:

Opisane prijedloge razgleda i ulaznice za navedene objekte i osobnu potrošnju., karte za javni prijevoz, karte za turističke autobusne linije 110 OPEN ili ARCHEOBUS i izlet za OSTIA ANTIC.
Mogućnost organiziranja prijevoza na poludnevni izlet.

Ostalo:

Hrvatskim državljanima za ovo putovanje dovoljna je putovnica ili osobna iskaznica.
Veličina grupe: minimalno 20 osoba.
Preporučujemo paket polica osiguranja za putovanje u inozemstvo.
 

Mogućnosti plaćanja:

1. Osobno u poslovnici. 

Uplatu možete izvršiti osobno u našim poslovnicama:
Ured prodaje, Savska 5, 10 000 Zagreb (radno vrijeme 09:00-17:00) ili u bilo kojem od naših hostela.
ZAGREB – Petrinjska 77 (radno vrijeme 07:00-19:00);
RIJEKA – Šetalište XIII. brigade 23 (radno vrijeme 07:00-19:00);
PULA – Zaljev Valsaline 4 (radno vrijeme 07:00-19:00);
VELI LOŠINJ – Kaciol 4 (radno vrijeme 07:00-19:00);
ZADAR – Obala kneza Trpimira 76 (radno vrijeme 07:00-19:00);
DUBROVNIK – Vinka Sagrestana 3 (radno vrijeme 07:00-19:00).
 
Plaćanje gotovinom: za jednokratnu uplatu cijena se umanjuje za 5%.
 
2. Uplatom na žiro račun  (30% akontacije) 
Broj računa / IBAN: HR2923600001101485191 (Zagrebačka banka).
Po primitku upita dostaviti ćemo Vam obrazac s uputama za uplatu.
Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice – mogućnost plaćanja na rate do 21 dan prije datuma polaska (cijena se umanjuje za 5%).
 

3. Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada) 

Jednokratnim plaćanjem putem debitnih i kreditnih kratica poslovnih banaka (Maestro, Mastercard i  Visa) te obročnim plaćanjem putem kreditnih kartica Zagrebačke banke (Maestro lepeza, Mastercard, GOCard i Visa) do 6 rata.

Prilikom prijave  uplaćuje se 20% akontacije, a preostali iznos do 21 dan prije datuma polaska.

Napomena:

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Prema zakonu u Rimu zabranjuje se kretanje autobusa po staroj jezgri, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu će se sav razgled obavljati metroom, autobusom i pješice.

Moguće su izmjene programa ovisno o datumu putovanja i godišnjem dobu.

Za sve informacije i rezervacije obratite se nama:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez

Savska 5, 10 000 Zagreb

tel: 01/ 48 29 294, 48 29 296

fax: 01/ 48 70 477

e-mail:booking@hfhs.hr