Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Obrazovna praksa za osobe koje rade s mladima

Još jedan projekt  pod nazivom „YOUTH WORK and YOUTH WORKERS across EUROPE – good examples from practice about volunteering, employment, education and training” privodimo kraju.

Partneri na ovom projektu su udruge mladih diljem Europe: National Youth Card Association iz Sofije – koordinator projekata, National Association of Youth Workers (NAPOR) iz Srbije, National Youth Council iz Italije, Association of Estonian Open Youth Centers iz Estonije, UNESCO Youth Club of Thessaloniki, Grčka, MOBIN iz Slovenije, Polish Youth Project Association iz Poljske, APPJUVENTUDE Portugal  i Hrvatski ferijalni i hostelski savez.

Polazeći od toga da je rad s mladima jedan od ključnih aspekata boljeg pokretanja i pripreme  mladih za budućnost, a razmjena iskustava ima značajnu ulogu u razvoju mladih osmislili smo Knjigu dobre prakse. Knjiga je rezultat dugog, aktivnog i participativnog procesa koji je pokrenut kako bi se podržao pristup kvalitetnim informacijama i dodatnim mogućnostima obrazovanja i osposobljavanja za rad s mladima i osobama koje rade s mladima.

U knjizi su navedene dobre prakse iz svih zemalja sudionica u sveukupnom razvoju osoba koje rade s mladima. Prakse su podijeljene u dva glavna dijela:

  1. DOBRE PRAKSE U RAZVOJU RADA S MLADIMA
  2. IDEJE I DOBRE PRAKSE ZA INICIJATIVE MLADIH I PROJEKTE

Prakse su raspoređene prema njihovoj razini provedbe: lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj. Tiču se barem jedne od sljedećih tema: inicijative zagovaranja (kako rad s mladima učiniti vidljivim i važnim za društvo), obrazovanje i osposobljavanje osoba koje rade s mladima (formalno i neformalno osposobljavanje, kurikulum i priznavanje), zapošljavanje osoba koje rade s mladima( volontiranje nasuprot plaćanju).

Projektni tim i partneri odlučili su spojiti sve ovo znanje i iskustvo kako bi poboljšali kvalitetu protoka informacija i pristup različitim obrazovnim mogućnostima te osigurali prikupljanje dobrih praksi koje će promicati kvalitetu, inovativnost i prepoznavanje rada s mladima širom Europe.