Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Zašto odabrati hostel i nakon 35. godine života?

Jesi li hosteli samo za mlade? Mogu li spavati u vašem hostelu ako sam stariji od 35. godina? Ova dva pitanja jedna su od onih koji se nerijetki gosti pitaju kad se raspituju oko opcija povoljnih smještaja.

Hosteli su ima već nego vrijeme prestali biti sinonim za mladenački jeftini smještaj. Iako većina gostiju hostela i dalje čine mlađe populacije, mnogo je odraslih osoba koje ne žele izgubiti doticaj s drugim putnicima tijekom putovanja i koji i dalje vole putovati s minimalnim troškovima. Hoteli su skuplja opcija smještaja koje mnogi ne mogu priuštiti, a oni koji pak ne žele boraviti u apartmanima i sobama rado odabiru hostele. Sve je više hostela koji nude privatne sobe s vlastitom kupaonicom pa zapravo ne trebaju „smetati mladima.“ Ne smeta li vam mladenačka atmosfera koja prevladava u hostelima, odaberite boravak u hostelu.

HI hosteli u Hrvatskoj su sve do kraja 2018. godine bili poznati kao Omladinski ili Youth hosteli, a mnoge današnje starije generacije boravile su dalje od roditelja upravo u njima. Nalaze se diljem Hrvatske (trenutno ih HFHS ima 10 u svojoj mreži).

 

Zašto je dobro odabrati hostel i ako imate više od 35 godina?

  1. Jeftin smještaj

Niti jedna druga opcija noćenja nije tako cjenovno povoljna kao hostelska soba, bez obzira spavate li u višekrevetnim sobama (dormitorijima) ili privatnim sobama za 2 osobe.

  1. Informacije o drugim jeftinim opcijama

Zaposlenici hostela, ali i drugi gosti, znaju što njihovi gosti žele te imaju uvijek dobre i svježe informacije o drugim povoljnim stvarima: dostupne kartice s popustima s kojima možete ostvariti niz popusta, gdje ići jeftino jesti ili pak koje se besplatne stvari nude na destinaciji.

  1. Atmosfera

Hosteli su stvoreni za stvaranje novih poznanstava, za upoznavanje ljudima iz svih krajeva svijeta. Ako ste stariji, u hostelima ćete preko mladih naučiti što ih trenutno zanima, čime se bave, doznat ćete od njih mnogo toga novog. Mlade osobe su izniman izvor informacija i pomažu nam da ostanemo i mi sami mladi.

 

Bez brige, nećete biti jedina „starija“ osoba u hostelu. Danas više nije rijetkost da sretnete vršnjaka ili još starije od sebe. Obično su to svjetski putnici, naviknuti da putuju što više sa što manje novca, da upoznaju lokalce i da kroz hostele ostanu „pri zemlji“.