Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Besplatna Interrail karta za Europu – zgrabi je!

Besplatne Interail karte osigurane su za čak 30.000 mladih iz Europe, a sve što trebate napraviti da je dobijete jest prijaviti se.

Ukoliko ste oduvijek željeli bolje upoznati Europu, onda imamo dobre vijesti za vas. Europska komisija donijela je odluku o dodjeli besplatnih Interrail karata mladim putnicima putem javnog natječaja za sve koji se žele priključiti inicijativi DiscoverEU u sklopu obilježavanja 2018. godine kao Europska godina kulturnog naslijeđa

Interrail karta namijenjena je za putovanje vlakom unutar 30 zemalja Europe, a moguće je odabrati i kartu za putovanje unutar jedne zemlje. Cijena Interrail karte može varirati ovisno o broju dana provedenih na putovanju i dobi putnika, a za mlade do 27 godina cijena Interrail karte trenutno iznosi oko 200 do 500 eura.

Besplatnu Interrail kartu dobit će 30.000 sretnika starijih od 18 godina čije je prebivalište u jednoj od zemalja EZ. U prvoj fazi dodijelit će se 15.000 karata, a ako projekt bude uspješan slijedi ista druga faza.

Tko se može prijaviti i kako?

Možete se prijaviti jedino ako ispunjavate sve sljedeće uvjete:

  • Imate 18 godina s datumom 1.srpnja 2018
  • Imate prebivalište ili legalno boravište unutar neke od 28 zemalja članica EU
  • Ispunite online prijavu (potreban identifikacijski dokument)
  • Planirate putovanje početi u nekoj od zemalja članica EU
  • Planirate početi putovanje između 9. srpnja i 30. rujna 2018.
  • Spremni ste postati ambassador projekta DiscoverEU

Ako udovoljavate ovim kriterijima, otiđite na stranicu Europa Youth Portal.

Prijavu možete popuniti kao pojedinac ili kao grupa od maksimalno 5 osoba. Za grupe je potrebno navesti ime vođe grupe. Vođa grupe ispunjava prijavu i sudjeluje u kvizu te odgovara na pitanja. Vođa grupe će dobiti kod prilikom prijave koju potom treba proslijediti ostalim članovima kako bi dovršili svoju registraciju. Svi članovi grupe moraju također imati više od 18 godina.

Prijave traju od 12. lipnja do 26. lipnja.

Svaka prijavljena osoba mora odgovoriti na 5 pitanja vezanih uz European Year of Cultural Heritage and EU youth initiatives targeting young people. Zatim slijedi pitanje koje će pomoći Eurpskoj Komisiji prilikom rangiranja svih prijavljenih u slučaju da bude više od maksimalnog broja planranih karata.

Cilj ovog odličnog projekta jest omogućavanje mladima da upoznaju europsku kulturu kroz iskustvo putovanja. Osim toga, besplatnim Interrail kartama namjera je pružiti priliku mladima slabijeg socioekonomskog statusa da bolje upoznaju Europu.

Europa ti je pod nogama. Napravi prvi korak.