Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Želiš u Portugal i to besplatno?

Ukoliko imaš važeću Europsku iskaznicu za mlade ovaj poziv na razmjenu mladih u Portugal je baš za tebe.

O razmjeni mladih

“Sastanke korisnika iskaznice za mlade” organizira European Youth Card Association (EYCA) u partnerstvu s MOBIN-om. Cilj susreta je pružiti korisnicima Europske iskaznice za mlade priliku za upoznavanje europskih vrijednosti kroz putovanja, upoznavanje mladih ljudi iz drugih zemalja, dijalog i učenje o tome kako EU funkcionira. Na kraju, ali ne i najmanje važno, sudionici će imati priliku susresti se s donositeljima odluka i izravno komunicirati s  kandidatima za Europski parlament.

Sudionici će biti pozvani da sudjeluju u raspravama o europskim institucijama, identitetu i vrijednostima. Osim toga, djelovati će kao multiplikatori i doprinijeti  #GiveAVote – kampanji za aktivaciju mladih koju vodi EYCA i 12 partnerskih organizacija diljem Europe.

Za ovu razmjenu mladih, bit će odabrano 5 korisnika Europske iskaznice za mlade iz Hrvatske, Belgije, Bugarske, Češke, Finske, Njemačke i Slovenije koji će putovati u Portugal i sudjelovati na ovoj 5-dnevnoj razmjeni mladih.

 

Mjesto: Porto, Portugal

Termin: 26. travnja – 2. svibnja 2019.

Rok za prijavu: 1.travnja 2019.

Profil sudionika

  • U dobi od 18-31
  • Motivacija za učenjem o Europi i njezinim institucijama. Osim toga, sudionici moraju biti spremni djelovati kao multiplikatori za promicanje glasanja mladih na predstojećim izborima za EU
  • Mogućnost rada i komuniciranja na engleskom jeziku
  • Prioritet u odabiru imaju mladi bez prethodnog iskustva u razmjeni mladih ili treninzima
  • Prioritet u odabiru imaju mladi koji dolaze iz socijalno-ekonomskih, geografskih ili kulturnih sredina u nepovoljnom položaju
  • Mogućnost sudjelovanja tijekom cijelog trajanja događaja
  • Nipošto ne smijete biti povezivani ni s jednom političkom strankom.

 

Što to znači za vas?·

Upoznat ćete istomišljenike iz drugih europskih zemalja. Bit ćete obučeni kako učinkovito koristiti kanale društvenih medija i biti dio pokreta koji vode mladi s ciljem sudjelovanja i informiranja drugih o važnosti glasanja na izborima za EU 2019.· Naučit ćete više o prednosti pripadanja europskoj zajednici. Steći ćete vještine i znanje koje se odnose na institucije EU, na procese donošenja odluka, o ulozi Europskog parlamenta i važnosti glasanja na izborima. Praktično iskustvo u promicanju glasanja u vašoj lokalnoj zajednici. Do kraja događaja dobit ćete YouthPass certifikat koji će izgledati sjajno na vašem životopisu!

 

Naknade i povrat troškova Pansionski smještaj i obroke osigurat će European Youth Card Association, krovna organizacija koja provodi projekt Europske iskaznice za mlade. Međutim, od sudionika će se tražiti da samostalno rezerviraju i plate prijevoz do Portugala. EYCA će nadoknaditi i refundirati troškove prijevoza do niže navedenih iznosa (pogledajte tablicu u nastavku).

DržavaPovrat troškova do
Belgija200
Hrvatska300
Češka200
Finska250
Njemačka200
Slovenija200

Napomena: U slučaju da odabrani sudionici ne mogu unaprijed rezervirati vlastiti prijevoz, EYCA će pomoći u procesu sukladno našoj politici bez diskriminacije i jednakih mogućnosti za svakoga.

Kako se prijaviti?

prijavi se ovdje do 1. travnja 2019.

 

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez

Savska 5, Zagreb

mia@hicroatia.com