Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Svjetski dan turizma 2019. – „Turizam i radna mjesta: bolja budućnost za sve“

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna, a proslave predvodi UNWTO. Njegova je svrha poticanje svijesti globalne zajednice o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma te doprinosu koji sektor turizma ima u postizanju ciljeva održivog razvoja. Svjetski dan turizma 2019. godine obilježava se s temom „Turizam i radna mjesta: bolja budućnost za sve“, a u skladu sa činjenicom da je sveobuhvatni fokus UNWTO-a na vještinama, obrazovanju i radnim mjestima tijekom cijele godine.

Istaknuti naglasci Svjetskog dana turizma 2019. godine

• Uloga turizma u otvaranju novih radnih mjesta često se podcjenjuje. To je unatoč činjenici da turizam stvara 10% svjetskih radnih mjesta i uključen je u Cilj održivog razvoja 8 zbog svog potencijala za stvaranje dostojnog rada.

• Potrebne su nove politike kako bi se povećao potencijal turizma za otvaranje više i boljih radnih mjesta, posebno za žene i mlade. Potrebne su i nove politike koje će odražavati i uključivati ​​stalni napredak tehnologije.
• Politike i akcije trebaju biti usmjereni prema rješavanju trenutne neusklađenosti između turističkih vještina koje se podučavaju i onih koje turistički poslodavci trebaju.
• To zahtijeva holistički pristup budućnosti rada u turizmu uz pojačanu suradnju svih aktera, uključujući javni i privatni sektor.