Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Sleep for Peace

Opća skupština UN-a utemeljila je 1981. godine Međunarodni dan mir u svrhu jačanja ideala mira među narodima i državama svijeta. Za datum obilježavanja odabrala je 21. rujna.

Hostelling International (HI) u obilježavanje ovog vrijednog datuma uključila se 2013. godine projektom „Sleep for Peace“ koji je inicirao Hostelling International SAD-a. Tijekom proteklih šest godina u projektu je sudjelovalo više od 6 milijuna ljudi u 29 zemalja svijeta.

Cilj projekta je istaknuti ulogu hostela u promicanju mira, razumijevanja i poštivanja među mladima. Upravo su hosteli središta interkulturalne razmjene, uvažavanja različitosti i promicanja tolerancije, koja ne obuhvaća samo lokalnu kulturu već i raznolikost kultura kroz interakcije putnika iz cijelog svijeta.

U ovogodišnji projekt „Sleep for Peace“ uključila se i HI Croatia, nizom aktivnosti od kojih je prva slanje „Culture box“ kolegama iz druge nacionalne hostelske asocijacije članice Hostelling Internationala. Inicijativom slanja „Culture box“ drugoj asocijaciji u sklopu projekta „Sleep for Peace“ želi se prikazati kulturna raznolikost unutar Hostelling Internationala gdje nacionalne asocijacije, iako iz različitih zemalja i kultura dijele zajedničke vrijednosti. HI Croatia svoj „Culture box“ šalje u Brazil, brazilskoj hostelskoj asocijaciji. Kutija koju šaljemo u ovu predivnu državu Južne Amerike, poznatu po nogometu i salsi, treba sadržavati 5-10 predmeta tipičnih za Hrvatsku ili predmeta koji simboliziraju Hrvatsku. Zato trebamo tvoju pomoć na društvenim mrežama. Tvoj je zadatak zapratiti nas na Facebook-u ili Instagram-u te u komentar napisati što misliš što hrvatski „Culture box“ koji šaljemo u Brazil trebao sadržavati? Ti predmeti trebaju predstavljati našu kulturu, tradiciju, jezik, običaje, prirodne ljepote, atrakcije, a zašto ne i stereotipe o Hrvatskoj.

Za detaljnije nagradnog natječaja zaprati nas na društvenim mrežama.