Croatian Youth Hostel Association is a non-profit and non-governmental organisation founded back in 1953 in order to promote the hostelling mission in Croatia and encourage young people to explore and appreciate the rich natural and cultural heritage of our country.

01/ 48 29 294, 48 29 296
Savska 5, 10 000 Zagreb
booking@hicroatia.com
info@hicroatia.com

Hi Hostel Stara pekara nalazi se u Osijeku, u starom dijelu grada, baroknoj Tvrđi, u samoj blizini osječke Promenade, uz rijeku Dravu, u novoobnovljenom objektu nekadašnje austro-ugarske vojne pekare iz 1740-ih, otvorenom u svibnju 2021. godine, koja je sada pretvorena u edukativno – informativni i turistički centar za mlade, a izvorni sastavni dio pekare i objekta je sačuvan i zaštićen.

Hostel se sastoji od 15 soba sa ukupno 54 ležaja, od kojih svaka soba ima svoju kupaonicu; restorana, u kojem postoji mogućnost punog pansiona; caffe bara i terase, 1 konferencijske dvorane kapaciteta 145 osoba, opremljena sa svom opremom, 2 seminarske dvorane kapaciteta 30 osoba te prostorom za druženje, s TV-om.

INFO:

 • 15 soba sa vlastitom kupaonicom
 • WI-FI
 • hostel prilagođen osobama s invaliditetom
 • 2 lifta
 • 1 konferencijska dvorana i 2 prostorije za seminare
 • restoran
 • caffe bar i terasa
 • dvorište
 • prostor za druženje sa TV-om i priključcima za internet
 • radno vrijeme recepcije 07:00 – 23:00 (ukoliko je dolazak nakon ili prije radnog vremena recepcije najavite unaprijed kako bismo osigurali nesmetani ulazak u hostel i smještaj)
 • hostel je otvoren tijekom cijele godine

Hostel se nalazi 15 min od centra grada do kojeg se može doći šetnicom uz Dravu, šetnjom secesijskom ulicom Europske avenije ili tramvajem kojim je potrebno 5 min. Autobusni i željeznički kolodvor je udaljen oko pola sata.

O destinaciji:

Osijek je najveći grad istočnog dijela Hrvatske, 4. po veličini grad u Hrvatskoj, smješten sa desne obale rijeke Drave.

Grad je sa najviše zelenila, ima 17 parkova, dok su tri najpoznatija na putu za Tvrđu, nazvani po hrvatskim kraljevima. Tvrđa je biser grada, stari barokni dio Osijeka, u kojem se nalaze muzeji, škole, hoteli, kafići, restorani i središte je noćnog života Osijeka.

U Osijeku se nalazi i šetnica tzv. Promenada, uz cijelu dužinu desne obale Drave, koja nudi mnogo sportskih sadržaja (biciklizam, trčanje, rolanje) te odmor uz rijeku Dravu i kavu. Tu se nalazi i pješački most povezan s lijevom obalom na kojoj se nalazi zoološki vrt, a s koje seže pogled na cijeli grad.

Osijek je kulturno, rekreativno i zabavno središte sa sadržajima kao što su javno kupalište Copacabana, sportske dvorane i igrališta, organizacija osječkih ljetnih noći, adventa, sportskog događaja Panonnian Challenge-a te kulturnog događaja HeadOnEast-a, itd.

15 km od Osijeka, nalazi se najstariji park prirode u Hrvatskoj, Kopački rit, neizostavni je dio obilaska istočnog dijela Slavonije.

Lokacija hostela

Hi Hostel Stara Pekara